7131 EP Lichtenvoorde

De Rode van Heeckerenstraat 7

06 22 464 363

of: 0544 371509

info@francine.nl

www.francine.nl

Pigmentbehandelingen

pigmentbehandelingen 1

Pigmentvlekken kunnen ontstaan door huidveroudering, ontsteking van de huid, erfelijke factoren, zwangerschap(hormonen), medicatie en blootstelling aan zon/zonnebank.

(Hyper)pigment is een ophoping van pigment (melanine) in de huid. Wij bieden voor dit probleem meerdere oplossingen.

cosmelan 3

COSMELAN PEEL.
Hyperpigmentatie (een teveel aan melanine, veroorzaakt door zon en/of hormoonveranderingen) en veroudering van de huid vormen tegenwoordig een steeds groter probleem. “Donkere vlekken”, vooral op gezicht, decolleté en handen  zijn een van de grootste hedendaagse esthetische problemen. Het verwijderen van deze onesthetische huidvlekken en herstel van de zachtheid van de huid (waardoor ook de glans terugkeert), is alleen mogelijk met een behandeling die direct effect heeft op het onderhuidse vormingsproces van het pigment (melanine).
Melasma is de officiële benaming voor een zwangerschapsmasker. Deze onesthetische en sterk storende pigmentatiestoornis van het gelaat treedt op door een combinatie van hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en zonblootstelling.
Men hoeft echter niet zwanger zijn om een dergelijke pigmentstoornis te krijgen. Ernstige, tijdelijke hormonale stoornissen kunnen ook zonder zwangerschap leiden tot deze storende huidverkleuringen. Men spreekt dan van cholasma. Tot op heden was er geen afdoende behandeling voor het zwangerschapsmasker.
Zowel depigmenterende crèmes als laser gaven onvoldoende resultaat. Cosmelan, ontwikkeld door Dr. Krulig, plastisch chirurg in Venezuela, is een eenlaags masker dat in 1 maand melasma, hyperpigmentatie en beschadiging door de zon voor meer dan 90% verbetert.

De voordelen van Cosmelan:
– Snelwerkend  depigmentatiemiddel
– Het kan het hele jaar door worden gebruikt
– Het is geschikt voor alle huidtypen
– Ook weldadig voor mensen met acne
– Het is heel veilig
– Het verbetert tekenen van snelle veroudering en beschadiging van de huid

cosmelan 2
cosmelan 4

boven en beneden: cosmelanbehandeling vóór (foto’s links) en na drie tot vijf weken (rechts)

cosmelan 13
ipl hyperpigmentatie

IPL EN YAG LASER METHODE TEGEN HYPERPIGMENTATIE.    

Twee andere methodes om hyperpigmentatie aan te pakken zijn de IPL- en de YAG-lasermethode. Door deze behandelingen worden de pigmentcellen verpulverd. U zult snel een egalere huid hebben met aanzienlijk minder bruine vlekjes.
 
Behandeling van  hyperpigmentatie:
(Hyper)pigment is een ophoping van pigment (melanine) in de huid. Door deze behandeling worden deze pigmentcellen verpulverd. In de eerstvolgende dagen na de behandeling kunnen er  donkere pigmentkorreltjes op de behandelde plaatsen verschijnen. Deze kunt u er bij wijze van spreken zo afvegen. De pigmentvlek kan na de behandeling wat opzwellen, maar doet geen pijn. Na 10 à 15 dagen  zal de pigmentvlek lichter van kleur zijn geworden of verdwenen zijn. Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van de indicatie en kan variëren van 2 tot 6 behandelingen.
De behandeling van uw hyperpigmentatie met de flitslamptechniek  zou in de toekomst voortgezet kunnen worden middels nabehandelingen om een optimaal resultaat te bereiken/ te behouden.
 
Ons advies: een combinatie met microdermabrasie / peeling en aangepaste huidverzorgingsproducten en een sunblock met hoge beschermingsfactor zullen ertoe bijdragen dat we tot een mooi resultaat zullen komen.

Wilt u meer informatie over de pigmentbehandeling ?
   Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek en laat u zich informeren over de mogelijke behandelingen.                                                                       Bel of app naar 06 22 464 363