7131 EP Lichtenvoorde

De Rode van Heeckerenstraat 7

06 22 464 363

info@francine.nl

www.francine.nl

Stop acne!!

Haalbaar voor iedereen.

acne

WAT IS ACNE?

Acne is een lastig huidprobleem voor veel jongeren (en volwassenen). Vaak worden er allerlei middeltjes aangeschaft om de acne onder controle te krijgen. Veel van deze middelen bevatten een hoge concentratie aan alcohol, met als doel het uitdrogen van de puistjes. Juist met alcoholhoudende producten tast je de zuurgraad van de huid erg aan waardoor bacteriën nog meer kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.

Acne is een erfelijke aandoening, het resultaat van genetische factoren in de huid. De talgklieren produceren te veel talg dat niet weg kan, waardoor de poriën verstopt raken. Er zijn verschillende vormen van acne, van een aantal puistjes tot grote ontstekingen. Acne is een veel voorkomend probleem bij jongeren. Acne Vulgaris is de term voor jeugdpuistjes en bijna iedereen in de puberteit krijgt hier in meer of mindere mate mee te maken.

acne voor

acne na vijf behandelingen

HOE ONTSTAAT ACNE?
Acne ontstaat door een ontsteking van de talgklierfollikel. In de meeste gevallen ontstaat acne in de puberteit wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer talg. Deze talg is dikker van samenstelling. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan het talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier (porie) verstoppen. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn 2 soorten comedonen namelijk de black heads (open zwarte) en de white heads (gesloten witte).

De talgophoping wordt versterkt door de toegenomen verhoorning van de uitvoergang van de talgklier en hierdoor wordt deze extra nauw. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren tal van bacteriën (propioni bacterie), die zich snel kunnen vermenigvuldigen en de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren, zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

WORDT DEZE BEHANDELING VERGOED?
Acnebehandelingen  worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Vraag dit aan uw verzekering of kijk uw polis na.

Wij zijn volledig gediplomeerd en aangesloten bij de ANBOS, de Algemene Branche Organisatie voor  Schoonheidsverzorging wat vaak een voorwaarde is om acnebehandelingen vergoed te krijgen. 

Cosmetisch Instituut Francine beschikt over verschillende behandelmethodes voor het behandelen van acne.

 
acne voor 2

acne voor

acne na behandeling met micro-needling

Wilt u meer weten over de behandeling van acne?
 Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek en laat u zich informeren over de mogelijke behandelingen.                     

Bel of app naar 06 22 464 363